söndag 19 juni 2011

Flygande Jacob

Härom dagen blev det flygande jacob till middag. En riktig gammal klassiker för många. Gott är det i alla fall och enkelt att förbereda och sen bara in i ugnen för gratinering. Här är min variant på denna rätt:
 Flygande Jacob 4 port

1 grillad kyckling
1-2 pkt bacon
1-2 bananer
3 dl vispgrädde
1 dl chilisås gärna het
1tsk italiensk salladskrydda
1 tsk torkad persilja
salt, svartpeppar 
salta cashewnötter 

Skär eller klipp bacon i små bitar och stek de knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Rensa kycklingen och skär i småbitar. Lägg över i en smord ugnsform. Skär bananen i skivor och lägg över i formen. Vispa grädden och blanda ner chilisås och kryddor. smaka av med salt och peppar. Bre grädden över kyckling och bananer. Strö på bacon och nötter. Gratinera i 200 grader ca 20 min. Servera med ris och sallad.
Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar