lördag 11 juni 2011

Helgrillad fläskytterfilè

Grillat fick det bli idag! Termometern har visat ca +30 hela dagen och jag jobbade till kl 16. Skönt var det att komma hem, slappa i solstolen och äta lite gott.......
Helgrillad fläskytterfilè
fläskytterfilè
1 påse valfri rub
Gnid in ruben runt köttet (jag använde märket caj-p). Grilla runt om tills köttet fått fin färg. Flytta över köttet så det inte ligger över kolen. Grilla indirekt med lock på tills köttet har en innertemperatur på 70 grader. Ta upp köttet och vira folie runt. Låt vila en stund och skiva sedan upp i tunna skivor.

Amerikansk grillsås
2,5 dl creme fraiche
2,5 dl gräddfil
3 msk sweet chilisås
1 msk balsamvinäger
1 msk tomatpurè
1 msk steakhouse seasoning krydda
2 tsk paprikapulver

Blanda ihop allt och låt stå kallt en stund innan servering. 

BBQ-sås
3 dl ketchup
1 dl sweet chilisås
2 tsk liquid  smoke
2 msk balsamvinäger
3/4 dl kalvfond

Blanda allt och häll upp på en flaska. Förvara i kyl. Denna är också perfekt att använda som en bas i marinader. Minska gärna mängden smoke till 1 tsk om man inte gillar allt för rökig smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar