söndag 26 juni 2011

Laxcheesecake

Här kommer nu också receptet på den goda laxcheesecake vi åt på midsommarafton.
Laxcheesecake 

350 g kavring
125 g smält smör
3 dl gräddfil
250 g kesella
250 g kallrökt lax
1 finhackad rödlök 
1 msk finhackad dill
4 glentinblad

Garnering:
3 hårdkokta ägg
300 g skalade räkor
100 g rökt lax
1 burk stenbitsrom
1 citron
dill

Kantskär brödet och smula det i en matberedare. Häll på det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten med bakplåtspapper fastklämt i botten. Ställ kallt i 15 min. Blötlägg gelantinbladen. Blanda gräddfil och kesella i en bunke. Rör ner fintärnad lax, rödlök och dill. Smält gelantinbladen med lite av blötläggningsvattnet i en kastrull. Häll sedan över det i bunken och rör noga om. Häll blandningen i formen och kyl tills det stelnat. Gör gärna detta dagen innan och garnera den samma dag den ska serveras.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar