måndag 27 juni 2011

Midsommartårta!

Sist men inte minst kommer nu här receptet på den goda midsommartårtan! 
 Ricekrispiestårta 

Botten:
4 äggvitor
2 dl socker
3 dl ricekrispies-flingor

Kräm:
4 äggulor
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 g smör
2 tsk vaniljsocker

Ovanpå:
4 dl vispgrädde
jordgubbar
citronmeliss
florsocker

Börja med att vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa sedan ner 1 dl socker åt gången. Vänd försiktigt ner flingorna. Bre ut i en långpanna med bakplåtspapper. Det behöver inte vara ända ut i kanterna. Grädda längst ner i ugnen i 125 grader i 1½ timme. Låt svalna i rumstemperatur.

Kräm:  Blanda allt utom smör och vanilj i en kastrull. Koka ihop under omrörning tills det tjocknar. Ta av kastrullen från plattan och rör ner vaniljsocker och smör i små bitar. Låt svalna till rumstemperatur så går den lätt att bre på sen.

Dela tårtan på mitten och bre krämen på ena delen. Lägg på andra och bre på vispad grädde och garnera med jordgubbar och citronmeliss. Pudra över florsocker och servera. 
Tårtan är nästan ännu godare dagen efter!

4 kommentarer:

  1. Hur många personer räcker denna tårta till?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du... Jag skulle nog säga att man får ut ca 10-12 bitar ur denna tårta. Men den är så supersmarrig så räkna med att en och annan kanske tar nån extra bit ;)

      Radera
    2. Baka tårtan igår , botten gick i bitar när jag försiktigt lossa den från bakplåtspapper, vaniljkrämen , blev lös försökte rädda det idag , men kasta den i soporna o receptet efter .

      Radera
    3. Ing-Mari Dahl Persson24 juni 2022 kl. 15:37

      Var inte meningen i vara anonym på föregående inlägg

      Radera