måndag 20 juni 2011

Rabarberkaka

Det här en god och mycket enkel rabarberkaka. Tyvärr inga bra bilder, glömde nämligen ta kort när det blev dags för att fika.
 Rabarberkaka

150 g rumstempererat smör
2½ dl strösocker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ liter ansade och skurna rabarber
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl

Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Blanda rabarber med socker och mjöl. Vänd ner i smeten. Häll över smeten i en smord bröad form. Strö på pärlsocker. Grädda i 175 grader ca 40 min. Servera gärna med vaniljvisp eller vispad grädde.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar