torsdag 4 augusti 2011

Marinerade kycklinglår och fruktig sallad

Fyndade kycklinglår på ICA Maxi för 19 kr. Gjorde en kryddig marinad och stekte de i ugnen. Till det blev den en underbart fräsch och somrig sallad med massa gott i. Hade nog inte kunnat bli en godare middag tror jag minsann!
Marinerade kycklinglår  3-4 port

1 kg kycklinglår
1 msk finhackad färsk rosmarin
1 msk finhackad färsk persilja
1 finhackad röd chili
1 pressad vitlöksklyfta
rivet skal av 1 citron + saft av ½
1 msk honung
1 msk soja
½ dl olivolja
Blanda ihop allt till marinaden. Lägg kycklingen i en ugnsform med bakplåtspapper i. Lägg de med skinnsidan ner. Fördela hälften av marinaden på bitarna. Gnugga in marinaden lite och strö på salt och peppar. Vänd och gör samma sak på skinnsidan. Tillaga i 225 grader ca 30 min. Kolla noga att köttet är klart. Kycklingen kan också tillagas ute på grillen. Då är det bra om kycklingen fått ligga och dra en stund i marinaden.
 Fruktig sommarsallad

salladsblad gärna olika sorter
1 mango i bitar
små körsbärstomater
avokado
passionsfrukt i kvartar
vinägrett av olivolja, äppelcidervinäger och salladskrydda
Fördela salladsbladen i en skål. fördela hälften av vinägretten på och vänd runt. På allt annat och droppa över mer vinägrett. Servera salladen till kycklingen och ett gott bröd.
Smaklig måltid!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar