lördag 26 november 2011

Italiensk kycklingfilè

Till middag idag blev det detta: kycklingfilè fylld med mozzarella, soltorkade tomater och inlindad i bacon. Verkligen supergott!!! Kallar det för italiensk kycklingfilè, om man vill kan man byta ut bacon mot parmaskinka eller pancetta för ännu mer italienskt.
Italiensk kycklingfilè  3 port

2 kycklingfilèer
1 mozzarellaost (1 "boll")
soltorkade tomater
1 pkt bacon
salt, peppar 
basilika helst färsk
balsamvinäger

Skär en ficka i varje filè. Salta och peppra lite inuti. Skiva osten och lägg in i fickan. Hacka tomater och lägg i + basilika. Vik igen fickan och vira bacon runtom. Stek i panna tills baconet får lite färg.
Vispa ur pannan med en liten skvätt balsamvinäger (ca 1 msk) och en skvätt vatten. Häll detta över kycklingen och stek klart i ugnen på 200 grader ca 15-20 min.
När kycklingen är klar skivar man upp den och lägger försiktigt tillbaka den i formen med den goda skyn. 
Servera kycklingen med ugnsrostad potatis, sallad och en kall vitlökssås. Såsen är gjord på turkisk yoghurt, riven vitlök, lite flytande honung och blandad örtkrydda.
Tips! Använd gärna oljan från tomaterna när man ska göra potatisen. Blir verkligen supergott!
 

4 kommentarer:

  1. Herre gud vad mycket gott du har här.Så glad att jag hittat hit ikväll. Allsången kan slänga sig i väggen:)
    Mvh Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Malin! Tack för din fina kommentar. Jag med är riktigt glad att du hittat hit:) Du är så välkommen! Hoppas du hittar något att laga som faller dig i smaken.

      Kram!

      Radera
  2. Perfekt! Tack för tips! =)

    SvaraRadera