söndag 8 juli 2012

Krämig kycklingsallad

I fredags hade vi riktig sommarvärme, ääääntligen! Jag gjorde då en krämig kycklingsallad till middag. Riktigt gott med sallad i värmen och receptet på denna kommer från min vän Ida. Salladen blir godast om man förbereder den redan dagen innan. Salladsbladen brukar jag dock hacka ner just innan den ska serveras så de håller sig krispiga och fräscha.


Krämig kycklingsallad  ca 4-6 port

1 grillad kyckling
ca 250 g pasta tex skruvar
1-2 pkt skivad bacon
6 dl gräddfil
3 påsar knorr dressingmix - vitlök
1 burk soltorkade tomater ca 200 g
1 pkt fetaost
1 gurka
1-2 gröna syrliga äpplen
1 rödlök
salladsblad/isbergssallad

Koka pastan enligt anvisningarna och spola den sen sen i kallt vatten och låt det rinna av ordentligt. Klipp bacon i så bitar och stek det knaprigt. Låt det sedan rinna av och kallna på hushållspapper. Blanda gräddfil med dressingmixen i en stor bunke som ska rymma hela salladen. Dela gurkan och gröp ut kärnorna. Tärna gurkan och äpple och lägg ner i bunken. Skär tomaterna i fina bitar, hacka löken och tärna fetaosten. Tillsätt allt i bunken. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Tillsätt kyckling, pasta och bacon i bunken och rör om noga så allt blandas med dressingen. Låt nu gärna salladen stå i kylen några timmar eller helst till nästa dag. Just innan servering hackas sallad och blandas ner. Servera med gott bröd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar