onsdag 14 maj 2014

Laxpudding

En riktigt klassiker bland husmanskost är ju laxpudding. Den kan ju göras på massa olika sätt. Men denna variant kommer från viktväktarna och är både enkel och god. Jag använde gravad lax, men kallrökt går lika bra så man tar det man gillar eller har tillgång till. För er som inte "viktväktar" rekommenderar jag att servera lite skirat smör till enligt tradition :)



Laxpudding  4 port

200 g skivad lax kallrökt eller gravad
1 tsk flytande margarin
1-2 gula lökar
10 kokta potatisar
finhackad dill 
svartpeppar
4 ägg 
4 dl lättmjölk

Skiva löken och stek den mjuk i margarinet, utan att den tar färg på ej för hög värme. Smörj en ugnsform lätt med lite smör och varva sedan skivad potatis, lök, strimlad lax, dill och lite nymald svartpeppar. Vispa lätt ihop ägg och mjölk och häll det över. Grädda i 200 grader mitt i ugnen tills äggstanningen stannat och rätten fått fin färg, ca 30 min. Garnera gärna med citron och färsk dill.

Servera med grönsaker och gärna skirat smör för pricken över i:et!


Källa: Viktväktarna 7 points/portion






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar