torsdag 16 april 2015

Knäckig rabarberpaj

Hej! Hjälp så länge sen det var nu. Hade ju tänkt bli bättre på att uppdatera här, men icke... Kul att se att ni inte gett upp helt och att fler och fler ändå följer min blogg! 
Våren närmar sig ju med stormsteg vilket ju känns fantastiskt. Man blir genast mycket piggare och gladare :) Trots att det faktiskt snöade lite här i morse så bjuder jag på ett riktigt vår-recept. Denna paj gjorde jag egentligen i somras, men snart är ju rabarbersäsongen igång så testa den gärna! Riktigt god och härligt knäckig blev den. Vill man kan man ju byta ut rabarber mot äpplen, men då utesluter man potatismjöl och kanske smaksätter med lite kanel.


Knäckig rabarberpaj

rabarber skalad och skuren i bitar
4 msk socker 
1 msk vaniljsocker
½ msk potatismjöl

Deg:
150 g smör
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn

sirap att ringla över

Lägg skalad och skivad rabarber i en pajform ta så mycket att att det täcker botten ordentligt. Jag tycker det ska vara ganska mycket rabarber så det inte blir bara deg. Blanda rabarbern med socker, vanilj och potatismjöl. Blanda ihop rumsvarmt smör, socker, havregryn och mjöl till en smulig deg och fördela den över rabarbern. Ringla över lite sirap och grädda i 225 grader i ca 20 min. Passa så den inte bränns på toppen. Folie kan i sådana fall läggas över i slutet av gräddningen. Servera den lite avsvalnad men fortfarande varm med vaniljsås eller glass.